MEMBRII FONDATORI

MEMBRII ASOCIAȚIEI

Agricola Bacău – Cu o experiență de peste 57 de ani, Agricola Bacău reprezintă un grup de gospodării strâns unite, care lucrează împreună pentru a le oferi românilor prospețimea produselor de gospodărie, aşa cum au cunoscut-o din cele mai vechi timpuri.

Aldis – De mai bine de 26 de ani pe piața românească, Aldis furnizează produse de cea mai înaltă calitate, desăvârșind gustul mezelurilor românești.

Reinert – La fel ca în 1931, H&E Reinert îmbină și astăzi, în cadrul unei afaceri de familie, valorile tradiționale cu tehnologia modernă.

Salsi – Datând din 1920, fabrica Salsi Sinaia este prima fabrică de mezeluri crud-uscate din România, fiind renumită pentru mezelurile ei în întreaga regiune. Producătorii de astăzi respectă întocmai rețetele și meșteșugurile originale.

Scandia România – Echipa de epxerți ai Scandia Foods România continuă o tradiție veche de peste 90 de ani, de a oferi mâncare gustoasă și hrănitoare, prin produse inovatoare, care aduc echilibrul necesar unui stil de viață dinamic.

Cris-Tim – Este una dintre cele mai cunoscute companii de pe piața de mezeluri din România, filosofia ei construindu-se în jurul familiei, calității, seriozității și creativității, fiecare decizie de business reflectând pasiunea și entuziasmul angajaților săi.

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu reprezintă, în primul rând, o garanție a faptului că pe masa consumatorilor va ajunge întotdeauna Salam de Sibiu de cea mai bună calitate.

Carmen Gavrilescu, Președintele Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu

Carmen GAVRILESCU
Carmen GAVRILESCU
Președinte al Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu
Florența Dobrin
Florența Dobrin
Vicepreședinte al Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu

Priceperea meșteșugarilor care au transmis rețeta autentică a Salamului de Sibiu generație după generație, respectul pentru tradiție și măiestria obținerii unui produs cu o istorie de peste 100 de ani sunt o inspirație pentru toți producătorii de top de astăzi.

Înființată la data de 7 mai 2014, Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu îi reunește pe singurii dintre ei acreditați să producă adevăratul Salam de Sibiu: Agricola Bacău, Aldis Calarași, H&E Reinert Brasov, Salsi Sinaia și Scandia România.

Misiunea Asociației este menținerea Indicației Geografice Protejate, și dezvoltarea durabilă a producției, precum și sprijinirea producătorilor, pe plan național și internațional.

***

Pentru aderarea la Asociație, doritorii vor completa o cerere  și vor parcurge procedurile de asociere, confom legislației în vigoare.

Aria geografică delimitată cuprinde o serie de unități administrativ-teritoriale ale României, respectiv județele Bacău, Brașov, Călărași, Covasna, Ilfov, Prahova, Sibiu și Municipiul București.

  • harta-salam-sibiu-zone-protejateJudețul Bacău are o suprafață de 6.603 km2 și este situat în regiunea Moldova din nord-estul României, învecinându-se la est cu județul Vaslui, la sud cu județul Vrancea, la vest cu județele Covasna și Harghita și la nord cu județul Neamț.
  • Județul Brașov are o suprafață de 5.363 km2 și se află în partea centrală a României, în sud-estul regiunii Transilvania, pe cursul mijlociu al râului Olt, în interiorul arcului Munților Carpați. Județul Brașov se învecinează la est cu județul Covasna, la sud-est cu județul Buzău, la sud cu județele Prahova, Dâmbovița și Argeș, la vest cu județul Sibiu și la nord cu județele Mureș și Harghita.
  • Județul Călărași se află în sud-estul regiunii Muntenia din România, în partea de sud a Câmpiei Bărăganului și are o suprafață de 5.088 km2. Județul Călărași se învecinează la est cu județul Constanța, la vest cu județele Ilfov și Giurgiu, la nord cu județul Ialomița și la sud cu regiunile Silistra și Ruse din Bulgaria.
  • Județul Covasna se află situat în centrul României, în regiunea Transilvania, în partea internă a Carpaților de Curbură și se învecinează la est cu județele Bacău și Vrancea, la sud-est cu județul Buzău, la sud-vest cu județul Brașov și la nord cu județul Harghita. Suprafața totală a județului este de 3.705 km2.
  • Județul Ilfov se întinde pe o suprafață de 1.583 km2 și este situat în regiunea Muntenia din România, în centrul Câmpiei Române. Județul Ilfov se învecinează la nord cu județul Prahova, la nord-vest cu județul Dâmbovița, la sud și la vest cu județul Giurgiu, la sud-est cu județul Călărași și la nord-est cu județul Ialomița.
  • Județul Prahova are o suprafață de 4.716 km2 și este poziționat în regiunea Muntenia din România. Se învecinează la nord cu județul Brașov, la est cu județul Buzău, la sud cu județele Ilfov și Ialomița și la vest cu județul Dâmbovița.
  • Județul Sibiu este situat în sudul regiunii Transilvania, la nord de Carpații Meridionali, învecinându-se la est cu județul Brașov, la vest și la sud-vest cu județul Alba, la sud-est cu județul Argeș, la sud cu județul Vâlcea și la nord cu județul Mureș. Județul Sibiu se întinde pe o suprafață de 5.432 km2.
  • Municipiul București este poziționat în sud-estul României, în Câmpia Vlăsiei, între Ploiești la nord și Giurgiu la sud. Bucureștiul are o suprafață urbană de 285 km2.