Salamul de Sibiu, promovat la Bruxelles de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Salamul de Sibiu, care a obținut la începutul anului înregistrarea ca Indicație Geografică Protejată (IGP) la nivelul UE, a fost promovat la Bruxelles, alături de alte produse românești de calitate. La evenimentele de promovare a produselor alimentare românești, care au avut loc la sediul Reprezentanței Permanente a României, în intervalul 15-18 iulie, au fost prezenți Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Luminița Teodora Odobescu, Ambasador, și reprezentanți ai Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu.

Evenimentele organizate la Bruxelles, la care au participat peste 200 de persoane, au avut ca scop promovarea produselor românești în rândul omologilor din Reprezentanțele Permanente și din Comisia Europeană, precum și în rândul românilor din instituțiile europene.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) sprijină Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles prin punerea la dispoziţie a experţilor care vor asigura prezentarea de produse alimentare reprezentative și de vinuri, alături de materiale promoționale de la companiile producătoare care doresc să se implice în acest demers. Produsele noastre sunt de o calitate foarte bună şi trebuie să le facem cunoscute. Totodată, doresc să îi îndemn pe cât mai mulţi să identifice şi alte produse pentru care să aplice în vederea obţinerii protecţiei la nivel european”, a declarat ministrul Achim Irimescu.

Țara noastră are o tradiție culinară bogată, iar Salamul de Sibiu este una dintre <<mândriile>> noastre, pe care vrem să o facem cunoscută la nivel european și mondial. Suntem onorați că putem duce mai departe traditia facerii Salamului de Sibiu de peste 100 de ani, așa cum am primit-o, din generație în generație. Salutăm implicarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în efortul de susținere a produselor alimentare românești de calitate”, a declarat Carmen Gavrilescu, președinte al Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu și Marketing Manager al Agricola Bacău.